Sport

Bauke Mollema toont zijn toegenomen tijdritkunsten

Na een vakantieperiode is Bauke Mollema flitsend van start gegaan met een tweede plaats tijdens de proloog in de Ronde van Duitsland. Mollema gaf in de 2,6 kilometer in Weimar amper twee seconden toe op de wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Het laat eens te meer zien dat Mollema zijn tijdritcapaciteiten verder ontwikkeld heeft.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema met goede benen naar het openingsweekend
Bauke Mollema met goede benen naar het openingsweekend

Na zijn verrassende Nederlandse titel tijdrijden in juni leverde Mollema in de Tour de France in de twee ritten tegen het uurwerk twee top tien klasseringen af. Daarvoor eindigde de Groninger in de afsluitende tijdrit van de Giro 'd Italia als vierde. De topklassering in deze proloog geeft eens te meer bevestiging. Mollema hield onder meer Yves Lampaert, de winnaar van de openingstijdrit in de Tour, achter zich.

Mollema verbleef de afgelopen weken in Groningen en Friesland om zich daar voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen in combinatie met vakantie. Op de site van zijn ploeg Trek Segafredo laat Mollema weten in de ruime week dat hij weer in training is toegewerkt te hebben naar deze proloog. een korte explosieve inspanning van drie minuten is iets wat hem goed ligt. Mede een reden voor de tweede plaats. Bovendien werden een aantal technische aanpassingen aan de fiets gedaan om de aerodynamische houding te verbeteren.

Wat dit voor de rest van de Deutschland Tour betekent is maar zeer de vraag. In de resterende vier ritten moet redelijk veel geklommen worden. Iets wat Mollema de afgelopen weken uiteraard niet heeft kunnen trainen. De juiste vorm voor een goed eindklassement zou daarom kunnen ontbreken. 'Ik ben pas tien dagen weer in training en heb al meer dan een maand niet bergop getraind. We gaan kijken hoe de koers zich ontvouwd en of er toch mogelijkheden zijn voor een goed eindresultaat.'