Sport

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Na een maand van de radar hervat Bauke Mollema sinds afgelopen maandag zijn seizoen in de Ronde van Baskenland, een zesdaagse etappekoers met het nodige klimwerk. Deze rittenkoers gebruikt de Groninger ter voorbereiding op het drieluik van de Waalse klassiekers.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

De Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Mollema zou aanvankelijk volgende week woensdag in de Brabantse Pijl terug in koers komen, maar de keus werd iets anders. Reden is dat Mollema niet op hoogtestage geweest is. In plaats daarvan koos de 36-jarige renner ervoor om vier weken thuis te zijn en zijn trainingen vanuit Monaco af te werken. Normaal gesproken zou Mollema dan kort voor de Brabantse Pijl terugkomen van hoogte.

Nu was er meer ruimte en is de lastige Ronde van Baskenland een prima gelegenheid om in lastige ritten met veel korte klimmetjes wedstrijdkilometers te maken ter voorbereiding op de drie klassiekers. De eerste twee dagen finishte de man van Trek Segafredo in de buik van het peloton en overleefde zonder kleerscheuren de gevaarlijke aankomst van dinsdag. Een grote groep renners doken op minder dan vijf kilometer voor de finish een lastige afdaling in.

Woensdag is in Villabona de enige aankomst bergop. Verder is het geen meter vlak en gaat het iedere dag door heuvelachtig terrein tot een maximale hoogte van 800 meter. Ideaal terrein in aanloop naar de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Koersen die de Mollema nooit wist te winnen, maar wel een aantal keren kort eindigde. Benieuwd hoever Mollema dit jaar kan komen?