Sport

Bauke Mollema via NK tijdrijden en NK op de weg naar Tour de France

De komende dagen moet Bauke Mollema conform zijn trainingsschema nog een paar stevige trainingen afwerken om zo optimaal mogelijk aan de start van de Tour de France te verschijnen op vrijdag 1 juli in Kopenhagen. Mollema traint in de omgeving van 'zijn' Monaco.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

'Mei en juni zijn de lekkerste maanden om hier te trainen', zegt Mollema vanuit Frankrijk om te vervolgen. 'Ik ben de laatste tijd veel weg geweest en dan is het fijn om als het kan een langere periode samen met het gezin te zijn.' De Groninger, die zijn contract recent met vier jaar verlengde bij zijn ploeg Trek Segafredo, is volgende week in Drenthe te bewonderen.

Mollema doet woensdag voor het eerst in zijn profloopbaan mee aan het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Emmen. En twee dagen later staat de inmiddels zeer ervaren coureur voor het eerst sinds 2013 aan het vertrek van de Nederlandse titelstrijd op de weg op en rond de VAM-berg in Wijster. De combinatie is voor Mollema aantrekkelijk. 'Ik heb er echt zin in. Heb ook vaker op de tijdritfiets gezeten.' Een paar weken terug eindigde Mollema nog als vierde in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Italië.

Dat het NK op de weg op vrijdag is heeft Mollema over de streep getrokken om daar zijn gezicht ook weer eens te laten zien. 'Ik probeer op vrijdagavond nog terug naar huis te vliegen en dan kost het me relatief weinig tijd in de voorbereiding, omdat ik de dinsdag erna al afreis naar Kopenhagen.' Het is voor de fans in ieder geval mooi om hun idool weer eens live aan het werk te zien. (Foto: Twitter Bauke Mollema)