Sport

Bauke Mollema werkt toe naar Ronde van Lombardije

Het wielerseizoen loopt op zijn eind. Ook voor Bauke Mollema. De Groninger trainde afgelopen week na een bewogen WK in Australië thuis in de bergen rond Monaco om zich klaar te stomen voor de laatste koersen van het jaar. Met als hoofddoel aanstaande zaterdag de Ronde van Lombardije.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema
Bauke Mollema

Deze najaarsklassieker wist Mollema in 2019 te winnen. Na een solo van dertig kilometer boekte de ervaren renner in Italië destijds de mooiste zege in zijn loopbaan. De koers van de vallende bladeren is de favoriete wedstrijd van Mollema, wat ongetwijfeld voor extra motivatie zorgt. In Noord-Italië gaat het de hele dag op en af, waardoor het meestal een slopende koers is. Iets wat Mollema goed ligt. Zaterdag rijden de coureurs 253 kilometer tussen Como en Bergamo.

Met renners als Tour de France winnaar Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar aan de start is de concurrentie groot, waardoor Mollema zijn borst kan natmaken om nog weer een keer een topresultaat t boeken in het laatste monument van het seizoen. Ter voorbereiding rijdt de renner van Trek Segafredo dinsdag de semi-klassieker Tre Valli Varesine. Een koers over bijna 200 kilometer met finish in Varese waarin de renners 3500 hoogtemeters voor de wielen krijgen.

De komende week kan Mollema zich dus nog een keer uitleven in de hoop nog een mooie handtekening te zetten onder zijn vijftiende seizoen als beroepsrenner.