Sport

Bauke Mollema wil in laatste week Tour de France weer aanvallen

De prestaties in de Ronde van Frankrijk van Bauke Mollema vallen tot nu toe tegen. Mollema is de eerste om dat toe te geven. Pas afgelopen zaterdag liet de Groninger zich voor het eerst in een ontsnapping zien. Op weg naar Mende deed Mollema een poging om voor winst te gaan, maar de benen bleken nog niet goed genoeg.


Leestijd: 1 minuut

Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland
Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland

Aan het einde van de eerste week was Mollema niet fit. Keelklachten en verminderde energie wierpen hem toen terug. Dat hielp niet in een poging steeds beter te worden om serieus mee te gaan in de aanval. De negende plaats in de openingstijdrit in Denemarken deed veel vermoeden, maar het ontbrak de renner van Trek Segafredo lange tijd aan voldoende power.

Afgelopen zaterdag maakte Mollema deel uit van een 23 man sterke kopgroep, maar toen het er echt op aan kwam kon de 35-jarige klimmer niet mee. Hij finishte uiteindelijk als negentiende en kon geen moment meespelen in een poging zijn derde etappezege in de Tour binnen te halen. Dat zou op de datum exact vijf jaar geleden zijn dat Mollema in Le-Puy-en-Velay zijn eerste touretappezege binnenhaalde na een solo van dertig kilometer.

Na afloop van deze rit op het vliegveld van Mende toonde Mollema zich positief tegenover Wielerflits. 'Ik hoop na de rustdag weer mee te doen om ritwinst. ik hoop dat het nog wat beter gaat dan vandaag. Het gaat al een stuk beter dan drie, vier dagen geleden, dus het gaat wel de goede kant op. Maar het is nog lang niet honderd procent. Ik hoop in de laatste week nog wel één, twee keer mee te zitten.'