Sport

Bjorn Meijer laat weer van zich horen

Na een prima eerste seizoen bij Club Brugge werd van stadjer Bjorn Meijer weinig meer vernomen. Een buikspierblessure gooide roet in het eten. In Georgië schoot Meijer twee keer raak voor Jong Oranje en legde daarmee de basis voor een 3-0 overwinning in het kader van EK-kwalificatie.


Leestijd: 1 minuut

Na een half uurtje spelen opende de 20-jarige Meijer in de stad Batoemi de score door uit een hoekschop van Sontje Hansen raak te koppen en vlak voor rust schoof de verdediger, die zijn loopbaan begon bij de amateurs van VV Helpman, de tweede treffer binnen. Uiteindelijk werd het 3-0. Nederland staat nu bovenaan in Groep C met 9 punten uit drie duels. Komende dinsdag wacht het uitduel tegen Gibraltar.

Het was overigens pas de tweede interland van Meijer voor Jong Oranje, die bij zijn club Club Brugge alleen in het openingsduel dit seizoen tegen KV Mechelen in actie kwam. Sindsdien speelde een buikspierblessure de linker verdediger parten. Meijer groeide in zijn eerste seizoen al uit tot een gewaardeerde kracht bij Brugge waar met smart op zijn rentree gewacht wordt. Met name vanwege de nodige verdedigende problemen.

Club Brugge staat vijfde na tien speelrondes in de Jupiler Pro League met 16 punten. Zes minder dan koploper Union. Na de uitwedstrijd van Jong Oranje tegen Gibraltar laat de rentree bij Brugge ongetwijfeld niet lang meer op zich wachten. (Foto: website FC Groningen, Andy Zuidema)