Sport

Boomstra boekt belangrijke zege tijdens het NK Dammen

In de achtste ronde van het NK Dammen in Kraggenburg heeft Roel Boomstra uit Groningen een belangrijke zege geboekt. Met acht punten uit zeven rondes was het nog wat flets wat de tweevoudig wereldkampioen had laten zien. In de achtste ronde boekte Boomstra zijn tweede zege en krijgt daardoor koploper Jan Groenendijk weer enigszins in het vizier.


Leestijd: 1 minuut

Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt
Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt

Groenendijk heeft twaalf punten. Boomstra staat vierde met tien punten. Daar tussen staat een andere Groninger, Wouter Sipma. Hij heeft elf punten met nog vijf speelrondes te gaan. Boomstra trof laagvlieger Andrew Tjon A Ong en zette na ruim dertig zetten de koers naar de overwinning in. In de 51e zet capituleerde Tjon A Ong en kon Boomstra zijn tweede zege van dit NK bijschrijven.

De 28-jarige Boomstra heeft in het verleden wel vaker laten zien dat hij in het tweede deel van een toernooi beter op stoom komt. Dat zal ook nodig zijn, want een achterstand van twee punten poets je niet zomaar weg in de wetenschap dat in de damsport puntendelingen gemeengoed zijn. Wellicht dat donderdag de beslissende dag wordt. Dan staan twee speelrondes op het programma.

Sipma staat er een tikje beter voor en maakt tot nu toe een prima indruk. Met een puntje minder dan de koploper zit hij op het vinkentouw. Vrijdag is het vermoedelijk d-day. Dan staat de confrontatie met nummer één Groenendijk op het programma. Het NK duurt tot en met aanstaande zaterdag.