Sport

Broodnodige zege FC Groningen dankzij Larsen

FC Groningen won eindelijk weer eens. Pas voor de derde keer dit seizoen. In Deventer was één treffer voldoende voor de winst. Vijf minuten na de pauze werd Jorgen Strand Larsen de matchwinner. Van heel dichtbij tikte de spits binnen. Groningen klom naar de veertiende plaats met 14 punten uit 13 duels.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

In een sfeerloze Adelaarshorst boekte de ploeg van trainer Danny Buijs een verdiende zege. De gasten waren de bovenliggende partij en leverden een teamprestatie. De opstelling vormde een logischer geheel dan in recente wedstrijden. Strand Larsen kreeg de voorkeur boven clubtopscorer Cyril Ngonge en het hebben van een aanspeelpunt geeft duidelijkheid. Ngonge, die al zes keer scoorde, wordt te weinig inzet verweten

Gezien de andere uitslagen was een overwinning ook noodzakelijk om niet verder achterop te raken en zicht te houden op aansluiting bij de middenmoot. Peter Leeuwenburgh onderscheidde zich in positieve zin. De doelman bracht een aantal keren uitstekend redding en hield zijn ploeg overeind. Ook in een fase dat FC Groningen al met een man meer speelde. Cordoba kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart. In de extra tijd mocht Kramer bij de thuisploeg ook nog inrukken na zijn tweede gele prent.

Zo was het zeker niet mooi, maar wel effectief. Het doelpunt van Larsen bleek goud waard. Een vrije trap van Thomas Suslov kwam via het hoofd van Wessel Dammers voor de voeten van Larsen en van een paar meter schoof de Noor binnen; 0-1. Komende zaterdag staat in Sittard het uitduel tegen Fortuna Sittard op het programma. Een nieuwe kans om goede zaken te doen.