Sport

Charity Run haalt ruim 53.000 euro binnen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Met de Charity Run die tijdens de 4 Mijl werd gelopen is 53.326 euro opgehaald. Het bedrag gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur, om kinderen uit gezinnen met geldzorgen te ondersteunen om te sporten.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

Ook vorig jaar was het Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel tijdens de 4 Mijl. Deze editie deden onder andere Arjen Robben en Erben Wennemars mee als gesponsorde deelnemers. “Iedereen in Nederland moet kunnen sporten en ik ben er trots op als ambassadeur een steentje bij te kunnen dragen”, schrijft Wennemars op zijn Instagram.

Zondagmiddag werd de opbrengst van de Charity Run bekend gemaakt op de Vismarkt. 4 Mijl-deelnemers konden er bij hun inschrijving voor kiezen om 7,50 euro over te maken naar het goede doel. Zondag liep tijdens de hardloopwedstrijd een groep gesponsorde lopers, onder wie Arjen Robben en Erben Wennemars, de 4 Mijl om aandacht te vragen voor het goede doel.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Ook voorziet de stichting in de sportkleding of benodigde attributen. Voor een gemiddeld bedrag van 300 euro kan een kind een jaar lang lid worden van een sport- of cultuurclub.

Dit jaar is het laatste jaar dat De 4 Mijl het Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt, zo laat de organisatie weten.