Sport

Charles Callison speelt komend seizoen voor Donar

De Amerikaanse Point-guard Charles Callison speelt komend seizoen voor Donar. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen. Dat maakte de Groningse club dinsdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

“Charles is een hoog niveau speler die ons goed kan helpen aan beide kanten op het veld, verdedigend en aanvallend”, zegt coach Matthew Otten. “Zijn karakter en werkethiek passen exact bij het Donar DNA.” 

Tijdens zijn studie speelde Callison bij Washington State Cougars. Zijn Europese avontuur begon in Scandinavië. Afgelopen seizoen speelde hij in Oekraïne bij Odessa, maar door het stopzetten van de competitie daar vertrok hij naar de hoogste divisie in Duitsland bij Würzburg. Daar wist hij met het team nog een prima reeks neer te zetten. 

De 27-jarige Callison kijkt er naar uit om bij Donar te beginnen. “Ik weet dat Donar een mooie plek is om te spelen en bovendien is het een heel professionele organisatie. Ik kijk er naar uit om te gaan spelen in Europees verband en in de BNXT League. Daarnaast wil ik heel graag de fans ontmoeten.”

Met de komst van Callison heeft Donar nu negen spelers gecontracteerd.