Sport

Coach Arjan Taaij in technische staf Jong Oranje onder 22 jaar

Coach Arjan Taaij van Amysoft Lycurgus gaat deel uit maken van de technische staf van het nieuw te vormen Nederlandse team onder 22 jaar.  Samen met de coaches Arnold van Ree van het Talentteam Papendal en Redbad Strikwerda van Draisma Dynamo. Het gaat niet ten koste van Taaij zijn taken bij Lycurgus.


Leestijd: 1 minuut

Coach Arjan Taaij in technische staf Jong Oranje onder 22 jaar
Coach Arjan Taaij in technische staf Jong Oranje onder 22 jaar

De Nevobo start per direct een programma voor een nieuw Nederlands Team U22 bestaande uit mannen onder de 22 jaar. De beste spelers in deze leeftijdscategorie, de laatste categorie onder de senioren, gaan gedurende het Eredivisieseizoen iedere maandag trainen op Papendal. Na het seizoen wordt het programma geïntensiveerd, met het oog op deelname aan het EK-kwalificatietoernooi in mei 2022.

Taaij over de plannen. 'Ik speel hier graag een rol in. Het is een mooie leeftijdscategorie en het is prima om met deze jongens aan de slag te gaan. Een goeie ontwikkeling voor het Nederlands volleybal. Een hele leeftijdscategorie kan zo nog meer internationale ervaring opdoen. Als Lycurgus worden we hier beter van. Het is boeiend om samen met andere coaches hiermee aan de slag te gaan. Maar het hoe en wat moet nog ingevuld worden.'

De wereldvolleybalbond FIVB organiseerde van 2013 t/m 2017 drie keer een WK U23, maar stopte met het organiseren van toernooien voor deze leeftijdscategorie. De Europese volleybalbond CEV gaat juist vanaf 2022 als pilot een EK U22 invoeren. In mei 2022 worden hiervoor kwalificatietoernooien gespeeld, in juli 2022 wordt de eindronde gespeeld op een nader te benoemen locatie. Nederland was één van de landen die er bij de CEV op aandrong om een EK voor deze leeftijdscategorie te organiseren.