Sport

Dakota Quinn van Donar revalideert thuis in Amerika

Donar heeft het hele seizoen al te maken blessures. De grootste pechvogel in dat kader is Dakota Quinn. De Amerikaan trok aan het begin van de voorbereiding zijn schouder uit de kom en is het grootste deel van het seizoen uitgeschakeld. Quinn is inmiddels vertrokken naar huis om te revalideren.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Het ging dusdanig mis dat een operatie noodzakelijk was om weer fit te kunnen worden. Het gevolg is wel dat Quinn zes tot negen maanden uitgeschakeld is. In overleg kan hij terecht bij zijn voormalige college om daar de juiste begeleiding te krijgen. Het is afwachten of coach Andrej Stimac dit seizoen nog gebruik kan maken van deze populaire speler.

Mede door de afwezigheid van Quinn kent Donar een lastige start van het seizoen in de BNXT-League en staat momenteel elfde met vier punten uit vijf duels. Donderdagavond staat het uitduel tegen Den Helder Suns op het programma. Een cruciaal duel om verder omhoog te kunnen kijken. Den Helder heeft twee punten en is terug te vinden op plek zeventien.

De volgende thuiswedstrijd in de competitie is pas op woensdag 13 november tegen nummer voorlaatst QSTA United uit Bemmel.