Sport

Dick Lukkien genomineerd voor titel 'Trainer van het Jaar' in de KKD

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen is genomineerd om gekozen te worden tot ‘Trainer van het Jaar’ in de Keuken Kampioen Divisie. Lukkien bracht FC Groningen na de degradatie in één seizoen terug naar de Eredivisie.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen
Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal bepalen wie de Trainer/Coach van het seizoen 2023-2024 is. De winnaar ontvangt de Rinus Michels Award. Deze prijs is een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer. De verkiezingen worden georganiseerd door de Coaches Betaald Voetbal.

Naast Lukkien zijn Bas Sibum (Roda JC), Michele Santoni (FC Dordrecht), Peter Maes (Willem II) en Jean Paul van Gastel (NAC Breda) genomineerd. Net als Lukkien promoveerden Maes en Van Gastel ook met hun ploeg naar het hoogste niveau. Sibum en Santoni eindigden respectievelijk als derde en vierde in de Eerste Divisie.

Ook voor de Eredivisie, zowel mannen als vrouwen, zijn trainers nominaties. Onder andere Peter Bosz van landskampioen is genomineerd. De winnaars worden bekend op woensdag 3 juli tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres op Sportcentrum Papendal. (Foto: website FC Groningen)