Donar dankzij slecht laatste kwart in lastige positie

Het leek een spannende ontknoping te worden in de eerste halve finale om het landskampioenschap tussen Heroes Den Bosch en Donar.  In de Maaspoort stond Donar met nog tien minuten te gaan met 61-60 voor. Na het laatste fluitsignaal stond er een 97-76 nederlaag voor de Groningers op het bord. Door dit dramatische slotkwart staat de druk er vol op. Dinsdagavond moet gewonnen worden anders is het seizoen voorbij.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De halve finale is in tegenstelling tot normaal gesproken een best-of-three en gaat niet over vijf wedstrijden. Daarom is het voor de ploeg van coach Pete Miller dinsdag in de eigen MartiniPlaza do or die. Erop of eronder. En dat allemaal vanwege een totale ineenstorting in de laatste acht minuten. Na een 45-39 achterstand bij rust hielden beide teams na de thee gelijke tred. Sterker nog het leek erop dat Donar steeds iets meer controle kreeg.

Donar kwam aan het begin van het slotkwart met 65-62 voor en leek zich vast te bijten in de tegenstander om het thuisvoordeel te stelen en het zo dinsdag af te maken. Daar kwam niks vanuit. Den Bosch schoot een aantal keren op rij van afstand raak en putte daar vertrouwen uit. Bij Donar gebeurde het tegenovergestelde. De ploeg viel uit elkaar en het teamverband verdween. De gevolgen waren desastreus. Jarred Ogungbemi-Jackson wist zich met 21 punten aan de malaise te onttrekken.

Donar verloor het vierde kwart met maar liefst 37-15 en de wedstrijd met 97-76. Dankzij de achilleshiel van de ploeg. Onvoldoende als team spelen. Iets dat zich dit seizoen al vaker openbaarde. Veel tijd om de zaak te repareren is er niet. Dinsdagavond om 19.30 uur volgt duel twee. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om het seizoen  met nog minimaal twee dagen te verlengen. Bij een nederlaag is het voorbij en blijft de prijzenkast in dit lastige coronaseizoen leeg.