Sport

Donar en Lycurgus beginnen voorbereiding met nederlagen

Zowel de basketballers van Donar als de volleyballers van Nova Tech Lycurgus zijn hun oefencampagne begonnen met verlies. Donar kwam al twee keer in actie en na een 102-89 nederlaag in Duitsland tegen Artland Dragons ging het woensdagavond wederom bij de Oosterburen mis tegen Rasta Vechta.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus aan het trainen
Lycurgus aan het trainen

De formatie van coach Andrej Stimac ging met 89-81 onderuit. Details van de wedstrijd zijn voor zover bekend niet beschikbaar. Komende zondag kunnen de fans hun Donar voor het eerst in actie zien. In Assen is om 15.00 uur in Sporthal De Spreng Gartenzaun24 Baskets Paderborn de tegenstander. Tickets zijn te koop via de website van Donar.

Lycurgus is de oefencampagne begonnen in Polen. Tegen STS Olimpia Sulecin trok de ploeg van coach Mark Lebedew aan het kortste eind via de setstanden 25-19, 24-26, 23-25, 25-19 en 15-12. Aanwinst Martijn Brilhuis was met 13 punten topscorer. De drievoudig landskampioen reist donderdag door op weg naar een toernooi in Bydgoszcz. Waar vrijdag het plaatselijke BKS Visla Bydgoszcz de eerste tegenstander is.

Bij winst spelen de Groningers zaterdag de finale en anders wacht het duel om de derde plaats. Lycurgus reist direct na de wedstrijd terug om de voorbereiding in Groningen een vervolg te geven.