Sport

Donar Europees op zoek naar winnend gevoel

De basketballers van Donar hunkeren naar een positief resultaat. Het loopt dit seizoen mede door blessures totaal nog niet. Van de acht officiële wedstrijden verloor Donar er zes. Woensdagavond krijgt de geplaagde ploeg in Martiniplaza een Europese winstkans.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

In de European North Basketball League (ENBL) treft Donar het Roemeense CSO Voluntari. De ploeg van coach Andrej Stimac speelde in het kader van de ENBL tot nu toe twee keer op vreemde bodem. Eind september was Dziki Warszawa met 95-78 te sterk in Polen en twee weken later ging het in Letland na verlenging mis tegen Valmiera Glass Via; 81-78.

In Groep A staat Donar van de negen ploegen voorlaatste. Tegenstander Voluntari kwam pas één keer in actie en won met twintig punten verschil van Warszawa waar Donar dus met bijna twintig punten verschil van verloor. Dat belooft op voorhand weinig goeds. In de wetenschap dat de Groningers voor het eerst sinds bijna twee jaar weer een Europese thuiswedstrijd spelen.

Vanwege het faillissement en de doorstart op de valreep speelde Donar afgelopen seizoen niet Europees. Daardoor moesten de fans bijna twee jaar wachten op een nieuwe mogelijkheid. Feit is dat een nieuwe nederlaag de kansen om dit seizoen over de grens furore te maken verder zullen slinken. Daarom zal Donar er alles aan gelegen zijn om de povere resultaten tot nu toe een keer goed van zich af te spelen middels een klinkende zege.

In de wetenschap dat komend weekend in de BNXT-League in België het uitduel tegen topclub Filou Oostende op de rol staat en volgende week in de ENBL het uitduel tegen het sterk gestarte Newcastle Eagles aan de orde is. De wedstrijd tegen het favoriete Voluntari begint om 19.30 uur.