Sport

Donar gaat Europees van start in Polen

De basketballers van Donar zijn afgereisd naar het Poolse Warsawa om te debuteren in de European North Basketball League. Een Europees toernooi dat sinds 2021 bestaat en aanvankelijk open stond voor clubs uit Noord, centraal en Oost-Europa. Inmiddels haken steeds meer clubs aan.


Leestijd: 1 minuut

Er wordt in twee groepen van negen gespeeld en de beste teams plaatsen zich voor play-offs. Donar is ingedeeld bij ploegen die op voorhand weinig aanspreken. Naast Dziki Warsawa stuit de ploeg van coach Andrej Stimac op Valmiera Glass uit Letland, het Roemeense CSO Voluntari, Newcastle Eagles uit Engeland, Spisski Rytieri uit Slowakije, het Bulgaarse Spartak Pleven, Tartu uit Estland en BK Opava uit Tsjechië.

In vier uit en thuiswedstrijden spelen de ploegen een enkele competitie om te bepalen wie door mogen naar de volgende fase. De eerste thuiswedstrijd is op woensdagavond 23 oktober tegen CSO Voluntari. Daarnaast speelt Donar in Martiniplaza tegen Spisski Rytieri, Spartak Pleven en Tartu. De poulefase van deze Europese campagne sluit Donar op 4 februari 2025 af met een uitduel in Tsjechië tegen BK Opava.

De beste vier van iedere poule plaatsen zich voor de kwartfinale. Daarin spelen de acht teams een dubbele competitie. De winnaars daarvan strijden in april in een nader te bepalen speelhal om de eindwinst. Waarbij de winnaars van de halve finale doorgaan naar de eindstrijd.