Sport

Donar in eerste halve finale met 90-79 onderuit in Den Bosch

Een gehavend Donar werkte er hard voor, maar ging in de eerste halve finale van de best-of-five om de landstitel wel onderuit. In de Maaspoort was tegenstander Heroes Den Bosch met 90-79 te sterk.


Leestijd: 1 minuut

Donar moet vrijdagavond winnen in Martiniplaza om in de race te blijven
Donar moet vrijdagavond winnen in Martiniplaza om in de race te blijven

Op voorhand was al duidelijk dat het heel lastig is voor de ploeg van coach Andrej Stimac om het favoriete Den Bosch dusdanig de maat te nemen dat het bereiken van de finale kansrijk is. Donar kampt met dusdanig veel blessures dat te weinig spelers beschikbaar zijn om voldoende competitief te zijn.

Jordy Kuiper, John Meeks, Karolis Babusis en Theo John zijn al langere tijd niet beschikbaar. Hierdoor zijn slechts acht spelers beschikbaar waaronder de jeugdspelers Lars Jung en Délé Adetunji. Den Bosch zette daar elf volwaardige spelers tegenover. Dat verschil breekt het team in ondertal vroeg of laat op.

Opgeven komt dit seizoen niet in het woordenboek van Donar voor. De spelers geven alles en misschien nog wel een beetje meer. Het duel ontvouwde zich vanaf het begin in het voordeel van de thuisploeg. Via een 10-2 achterstand voor de Groningers liep het verschil in de loop van de eerste twee kwarten op naar bijna twintig punten; 54-36.

En ging na de rust zelfs richting de dertig punten; 70-43. Een afgang bleef Donar door eigen toedoen bespaard. Door onverzettelijkheid en blijven vechten voor iedere bal kon erger voorkomen worden. Het vierde kwart eindigde zelfs met 28-15 in het voordeel van Donar. Een stroomhalm voor de spelers om zich aan vast te houden. Alhoewel het er alle schijn van heeft dat als Den Bosch onder leiding van coach Erik Braal echt gas geeft de kansen van Donar om de finale te halen minimaal zijn.

Nick Tomsick was met twintig punten topscorer bij Donar. Komende vrijdagavond om 19.30 uur is de tweede halve finale in Martiniplaza. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om serieus in de race te blijven om de landstitel.