Sport

Donar is het weer helemaal kwijt

In oktober boekte Donar onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Andrej Stimac een aantal zeges in de competitie en leek het een beetje de goede kant op te gaan, maar na de interlandbreak zijn de Groningers tegen twee dikke nederlagen aangelopen en is van nieuw elan geen sprake meer. Zondag leed Donar een blamerende 94-59 nederlaag in Den Bosch.


Leestijd: 1 minuut

Een bezoek aan de Maaspoort tegen de koploper is op voorhand nooit eenvoudig, maar uiteindelijk zo kansloos verliezen was pijnlijk. En dan te bedenken dat het begin nog zo veelbelovend was. Donar nam brutaal de leiding met 23-16. De thuisploeg raakte niet in paniek en trok onder leiding van coach Erik Braal ten strijde. Vanaf 29-29 kreeg Den Bosch de overhand en werd baas in de wedstrijd met een knetterend kwartresultaat van 31-14.

Daarmee stond het halverwege al 47-37 in het nadeel van Donar. Verdedigend lukte het niet om het bij te benen en reboundend was het verschil 35 voor Den Bosch ten opzichte van 22 voor de bekerwinnaar duidelijk. Zo kwam Donar er op alle fronten niet aan te pas en moest een zware nederlaag slikken. In het laatste kwart scoorden de gasten slechts negen punten om nog maar eens te laten zien dat het echt niet goed gaat.

Met de staart tussen de benen verlieten de spelers het parket in Den Bosch in de hoop dat het snel beter gaat. Qua stand op de ranglijst valt de schade overigens nog mee. Donar staat vijfde in de BNTX League met 12 punten uit 8 duels. Slechts twee minder dan koploper Den Bosch, dat overigens nog wel een duel tegoed heeft. Woensdagavond speelt Donar in de FIBA Europe Cup in Italië tegen Brindisi. Een wedstrijd om des keizers baard, want Donar is al uitgeschakeld.