Sport

Donar is weer begonnen en wint oefenduel tegen Den Helder met ruime cijfers

Onwennig was het in het begin zeker, maar vrij snel kwam er al weer iets van ritme in het spel. De basketballers van Donar speelden dinsdag voor het eerst sinds zondag 11 oktober weer een wedstrijd. In MartiniPlaza werd Den Helder Suns met 94-64 verslagen.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het was op 7 oktober voor het laatst dat op het parket van MartiniPlaza een officiële wedstrijd gespeeld werd. Apollo Amsterdam ging toen met een 94-52 nederlaag naar huis. Een uitslag die geen enkele waarde meer heeft. De basketbalbond heeft besloten om met een schone lei te beginnen en alle tot nu toe gespeelde duels te schrappen. Donar begint om 10 januari thuis tegen Zwolle derhalve weer op nul.

Om klaar te zijn voor dit duel zijn oefenpotjes prettig om te spelen. Na twee maanden bijna individueel trainen staat sinds 17 december het teamspel weer centraal. Na een stroef begin had Donar vrij snel het commando in handen en leidde halverwege al met 44-19. Dat werd in de laatste twee kwarten verder uitgebouwd. Het ritme kwam terug en ook het schot van afstand viel meer dan regelmatig.

Ogungbemi Jackson was topscorer met 21 punten. Op dinsdag 5 januari gaat de oefencampagne verder voor Donar met een uitwedstrijd tegen Leiden.