Donar neemt revanche voor Europese nederlaag tegen Den Bosch

De uitschakeling in Europa blijft een feit, maar royaal winnen van de de ploeg die Donar vorige week de voet dwars zette voelde wel lekker. Donar versloeg Heroes Den Bosch in MartiniPlaza met 87-70. Vorige week werd in Den Bosch tijdens de Europese kwalificatie na verlenging met 99-98 verloren.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Revanche was de inzet en dat lukte meer dan. De basis werd in de eerste helft gelegd. Na het eerste kwart stond de ploeg van Ivan Rudez al met 24-10 voor. In de wetenschap dat Thomas Koenis niet kon spelen. De aanvoerder had een enkelblessure en kon niet spelen. Koenis was de aangewezen man om bij Den Bosch de lange Thomas van der Mars af te stoppen. Willem Brandwijk vulde deze rol prima in. Van der Mars was vorige week topscorer, maar kwam nu veel minder in het verhaal voor.

Voor rust was Donar hot en deel veel dingen goed. Waaronder het schieten van afstand. De ene na de andere poging gleed door de ring. De inzet en energie was goed en zo rolde Donar bij rust naar een geruststellende 48-28 voorsprong. Dat bleek achteraf al de beslissing. Na de pauze bleef de wedstrijd relatief in evenwicht. De thuisploeg consolideerde de voorsprong en kon met een goed gevoel van de wedstrijdvloer gaan.

Will Moreton was topscorer met 17 punten. In totaal haalden zes spelers de dubbele cijfers. Hetgeen de prima teamprestatie onderstreepte. Donar staat derde in de Dutch Basketball League met zes punten uit vier wedstrijden. Leiden en Den Helder hebben twee punten meer. Komende zaterdag wacht voor de Donar de uitwedstrijd tegen Weert.