Sport

Donar plaatst zich voor vijfde keer op rij niet voor Champions League

Donar was er dichtbij, maar het lukte net niet om voor het eerst in de historie plaatsing voor de Europese Champions League af te dwingen. Op Cyprus was Keravnos met 60-57 te sterk. Gevolg is dat Donar in januari net als de laatste vier jaar mag aantreden in de FIBA Europe Cup.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De slotfase in Nicosia was bloedstollend spannend. De laatste seconden duurden eindeloos, waarbij de focus lag op het spel der vrije worpen. Bij 58-53 in het voordeel van Keravnos leek het beslist, maar de ploeg van coach Ivan Rudez haakte weer aan. Davonté Lacy bracht de marge terug tot één; 58-57. Donar maakte daarna de persoonlijke fout. Ondanks dat Keravnos een aantal vrije worpen miste kwam toch 60-57 op het scorebord.

Op dat moment had Donar nog een aantal seconden om via een driepunter een verlenging af te dwingen. Het schot ketste af op de ring. Het vervelende einde voor de Groningers van een wedstrijd die close was. Het ging over en weer. Na de pauze nam Donar een voorsprong van zes punten, maar in het derde kwart stond het 47-40 voor Keravnos leek sprake van een beslissende voorsprong.

Donar bleef ervoor gaan, maar zakte in het laatste kwart weg. Er lukte weinig meer, maar als de laatste bal van Will Moreton wel raak geweest was had het toch zomaar anders kunnen gaan. Nu was het wederom een bittere pil die geslikt moest worden. Jarred Ogungbemi-Jackson was topscorer met 15 punten.