Sport

Donar sluit het jaar met thuisnederlaag triestig af

Ondanks een aantal versterkingen heeft Donar het lek nog niet boven. Na een zware 92-63 thuisnederlaag afgelopen weekend tegen ZZ Leiden lukte het woensdagavond wederom niet. In MartiniPlaza leed Donar een blamerende 85-84 nederlaag tegen het veel kleinere Yoast United.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

In plaats van revanche nemen voor de oorwassing van afgelopen zondag volgde een nieuwe tik tegen de ploeg waar coach Matthew Otten vorig jaar nog de scepter zwaaide. Qua begroting stelt de formatie uit Bemmel beduidend minder voor en alleen al op basis daarvan moet Donar dergelijke wedstrijden ruim winnen. Het zegt alles over de problemen bij de Groninger basketbaltrots op dit moment.

Het lukte domweg niet om de gasten af te schudden. In de eerste drie kwarten was het spannend en was het verschil nooit groter dan een puntje of zes. Doordrukken lukte niet. De beslissing viel in de laatste tien minuten. De verdediging van Donar vertoonde te grote gaten en daar profiteerden de schutters van Yoast United van. Donar stond met een kleine drie minuten te gaan met elf punten achter; 85-74.

Er volgde nog een sterke eindsprint onder leiding van Henry Caruso, maar het was net te weinig; 84-85. een fikse streep door de rekening op jacht naar de bovenste plaatsen. Donar moet bij de eerste vijf eindigen om met de beste Belgische ploegen om het kampioenschap in de BNTX-League. Donar staat voorlopig zevende met 19 punten uit 12 duels en heeft een punt minder dan nummer vijf Landstede Zwolle. Lotanna Nwogbo was topscorer met 24 punten.

Donar hervat de competitie op zondag 9 januari met een thuisduel tegen hekkensluiter Den Haag Royals.