Donar strijdt maar gaat Europees wederom onderuit

De basketballers van Donar hebben de zevende nederlaag van het seizoen moeten slikken. In Martiniplaza trok het Roemeense CSO Voluntari in de European North Basketball League (ENBL) met 89-83 aan het langste eind. Donar staat drie nederlagen in evenzovele wedstrijden zevende in Groep A.

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Waarschijnlijk zit er Europees niet meer in dan een bijrol voor de ploeg van coach Andrej Stimac en in het ergste geval helemaal geen rol met alleen maar verliespartijen. Het is inmiddels wel duidelijk dat Donar heel veel moeite heeft om een wedstrijd winnend af te sluiten. Dat komt mede door blessures, maar vooral ook door te weinig kwaliteit in de breedte.

Tegen de favoriete Roemenen leek het veelbelovend. Donar schoot uitstekend uit de startblokken en had na de eerste tien minuten een interessante 26-16 voorsprong. Iets om op verder te bouwen, maar een 14-0 run aan het begin van het tweede kwart kantelde de wedstrijd in een mum van tijd. De stand ging van 28-18 naar 28-32. Voluntari kreeg zo de controle en wat Donar ook deed ze kwamen er nooit meer langs.

Na een 43-48 ruststand gloorde in het vierde kwart nieuwe hoop toen de uitblinkende James Karnik 73-75 aantekende. Verder lieten de gasten het niet komen en hadden net genoeg marge om Donar de derde nederlaag in deze Europese competitie te bezorgen. Hard gewerkt en alles eraan gedaan voor de 2500 hondstrouwe fans, maar de slotsom is dat de tegenstander gewoon beter was.

Karnik was topscorer met 28 punten. Zach Harvey kwam tot 19 punten. Komende zaterdagavond wacht in de BNXT-League de volgende horde van formaat. In België is dan de Europese topploeg Filou Oostende de tegenstander.