Sport

Donar stuit in Europese bubbel op kampioen van Oostenrijk

Deze week staat voor Donar in het teken van kwalificatie voor de hoofdfase van de FIBA Europe Cup. MartiniPlaza is één van de Europese bubbels. Spelers en staf van de ploegen komen alleen in het hotel en de hal afgesloten van alles en iedereen. Vanavond staat voor Donar de halve finale op het programma tegen Swans Gmunden.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

De kampioen van Oostenrijk versloeg dinsdagavond KK Kumanovo uit Noord-Macedonië overtuigend met 83-60. De spelers van Kumanovo arriveerden na een busreis van bijna veertig uur pas op maandagavond in Groningen. Tijd om te trainen was er niet meer, waardoor van een goede voorbereiding totaal geen sprake was. Gmunden was heer en meester en nam het duel vanaf het eerste kwart in handen.

Vanaf 20.00 uur is het aan Donar om een belangrijke stap te zetten. Bij winst gaat de ploeg van coach Matthew Otten door naar de finale om op jacht te kunnen naar een begeerd plekje in de groepsfase van de Europe Cup. Dan wacht Benfica uit Portugal of CSO Voluntan uit Roemenië. Deze twee treffen elkaar woensdagmiddag vanaf 17.00 uur op het parket van MartiniPlaza.

Donar mist in ieder geval Henry Caruso. De Amerikaan raakte afgelopen zaterdag tegen Aris geblesseerd en onvoldoende hersteld. Aanvoerder Thomas Koenis is wel weer van de partij. De center ontbrak zondag in de royaal gewonnen eerste thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam.