Sport

Donar wil Europese bubbel naar Groningen halen

Basketbalclub Donar is bezig om eind januari een onderdeel van de FIBA Europe Cup naar Groningen te halen, dat meldde bestuurslid Gert-Jan Swaving in diverse media. Normaal zou Donar op 6 januari beginnen met de poulefase, maar de opzet is vanwege de coronamaatregelen veranderd.


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten
Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten

De Europese bond is op zoek naar locaties om bubbels te creëren. Donar denkt daaraan te kunnen voldoen. Tussen 24 en 30 januari moet Donar ergens drie wedstrijden spelen tegen Heroes Den Bosch, het Russische BC Parma en BC Borisfen uit Wit-Rusland. In Den Bosch hebben ze ook laten weten de bubbel te organiseren.

In de loop van de week moet duidelijk worden aan welke voorwaarden de bubbel moet voldoen. Donar is vanuit de Dutch Basketball League betrokken bij het wekelijks overleg van sportkoepel NOC*NSF en de minister van sport Tamara van Ark over de herstart van topsport in Nederland. Donar heeft al een protocol klaar waar al mee geoefend is toen nog gespeeld mocht worden. Mede op basis daarvan denkt de Groninger basketbaltrots goede kans te maken.

Het is onduidelijk wanneer de FIBA de speellocaties aanwijst.