Sport

Donar wint coronaproof en haalt nieuwe speler

Voor Donar was het een spannend weekend, omdat voor het eerst geoefend werd in een setting die zoveel mogelijk coronaproof was. Er werd voor de ogen van twee keer 200 toeschouwers geoefend tegen het Deense Bakken Bears. Donar won niet alleen twee keer, de proef was een succes.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het was wel even wennen. Iedereen droeg een mondkapje en de aanwezige fans mochten alleen maar klappen. Dat lukte grotendeels. Er werd niet in de vertrouwde middenhal gespeeld, maar er was een setting ingericht in de Expohal. Daar waar nu 200 fans aanwezig waren hoopt Donar dit aantal op korte termijn op te mogen voeren naar ergens rond de 1500.

Dat beide wedstrijden close waren was van ondergeschikt belang. Zaterdag won de ploeg van nieuwbakken coach Ivan Rudez met 74-72 en een dag later stond 75-71 op het scorebord. In beide wedstrijden was Will Morton topscorer.

Ondertussen is in de persoon van Henry Caruso een nieuwe speler aangetrokken. Hij is de vervanger van Justin Watts die paspoortproblemen heeft. Vanwege het inschrijven van spelers voor de kwalificatie van de Champions League heeft Donar haast. De 25-jarige Caruso speelde afgelopen seizoen voor New Heroes Den Bosch en tekent in eerste instantie voor twee maanden met de intentie om het seizoen in Groningen af te maken. Caruso maakt de selectie compleet.