Sport

Donar wint zonder te overtuigen

De basketballers van Donar hadden donderdagavond lange tijd grote moeite om in MartiniPlaza hekkensluiter Apollo uit Amsterdam van zich af te houden. Halverwege was er met 38-34 een krappe voorsprong voor de Groningers. In het derde en vierde kwart werd één en ander verder rechtgezet. Donar won uiteindelijk met 76-55.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

In de beginfase zat er flink veel zand in de machine bij de mannen van coach Ivan Rudez. Daar maakten de gasten gretig gebruik van en namen zelfs een voorsprong van elf punten; 10-21. Het teamspel kwam bij Donar totaal niet uit de verf en er werd niet strak genoeg verdedigd. En als de basis niet op orde is weet zelfs de nummer laatst daar wel raad mee.

Rudez moest zich een aantal keren flink kwaad maken in een poging zijn ploeg aan de praat te krijgen. In het tweede kwart was sprake van een opleving waardoor richting de rust sprake was van een voorsprong, maar overtuigend was het niet. Negatief voorbeeld was Damjan Rudez. De broer van de coach ging met nul scores richting de douche.

Het duurde tot het laatste kwart voordat het duel in het slot viel. Donar won het laatste kwart met 23-12, waardoor toch nog een royale voorsprong tot stand kwam. Spelverdeler Jarred Ogungbemi-Jackson was de beste man bij Donar en met 15 punten ook topscorer. Donar staat tweede in de Dutch Basketbal League met 10 punten uit 6 wedstrijden. Twee punten minder dan koploper Leiden.

Komende zaterdag speelt Donar om 20.00 uur in Leeuwarden tegen nummer acht Aris.