Sport

Driekwart seizoenkaarthouders FC Groningen ziet af van tegemoetkoming

FC Groningen deed ruim twee weken geleden een oproep aan haar seizoenkaarthouders een keuze door te geven omtrent de tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen. Inmiddels hebben ruim 7200 mensen hun keuze aangegeven. Ruim 75 procent ziet af van een gedeeltelijke of volledige tegemoetkoming.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Daarnaast deden 368 seizoenkaarthouders, naast afzien van een volledige tegemoetkoming, ook nog een bijdrage aan de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. Een initiatief dat door de supporters samen met de club is opgezet en voorziet in seizoenkaarten voor supporters die leven op bijstandsniveau. De leiding van de FC constateert op basis van deze cijfers dan ook dat de steun van de achterban goed voelbaar is.

Bij sponsoren en partners ziet de club hetzelfde beeld. Veel positieve gesprekken en veel bedrijven laten weten af te zien van tegemoetkoming. De accountmanagers streven er naar om iedere sponsorrelatie in februari te hebben gecontacteerd voor het maken van een persoonlijke afspraak voor een bezoek. Een paar weken geleden liet FC Groningen af te stevenen op een verlies van 3,75 miljoen.

Met de ervaring van de laatste weken kan dat neerwaarts bijgesteld worden. Het is nog onduidelijk met welk bedrag.