Sport

Er werd weer gekoerst op de drafbaan

Er zou op zondag 15 maart voor het eerst gekoerst worden dit jaar op de drafbaan in het Stadspark. Bijna vier maanden later was het eindelijk zover. Zondag stonden zeven koersen op het programma. De vraag is hoe lang de paarden nog draven in Groningen nu het college van burgemeester en wethouders plan is de drafbaan af te stoten en zich voor dat gebied helemaal te richten op evenementen.


Leestijd: 1 minuut

Er werd weer gekoerst op de drafbaan
Er werd weer gekoerst op de drafbaan

Betalende toeschouwers waren niet welkom, maar leden van de Koninklijke Harddraverij en Ren Vereniging Groningen hadden vrij toegang en mochten genodigden meenemen. Evenementen tot 250 mensen zijn in het kader van coronamaatregelen toegestaan en die waren er ook. Normaal zou zondag gestreden worden om de Sweepstakes hengsten en merries. De belangrijkste koers van het seizoen op Groningen.

Volgens de planning worden deze koersen nu begin september verreden. Tegen die tijd wordt ook een definitief besluit voorzien in de gemeenteraad. Het bestuur van de Harddraverij en Ren Vereniging heeft inmiddels een jurist in de arm genomen om zich tot het uiterste te verdedigen in een laatste poging om de sintels niet te laten verdwijnen uit het Stadspark en de historie van de draverijen te laten voortduren. (foto: archief)