Sport

FC druk bezig met contractbesprekingen

Het trainingskamp op Cyprus staat voor de FC niet alleen in het teken van voetballen. Er wordt ook onderhandeld over nieuwe contracten.


Leestijd: 1 minuut

De contracten van de Brazilianen Leonardo en Hugo lopen medio dit jaar af, evenals de overeenkomsten met Paul Janssen en Björn Schilder. Het is inmiddels duidelijk dat FC-trainer Van Dijk graag met Janssen door wil.

De situatie rond Leonardo, Hugo en de langdurig geblesseerde Schilder is wat gecompliceerder. De Brazilianen is een aanbieding gedaan, beide spelers hebben die nu in overweging.

Hoewel Martin Drent nog ruim twee jaar onder contract staat is ook aan Groningens topscorer een aanbieding gedaan om zijn contract open te breken.

Voor komend seizoen heeft Groningen al 17 spelers van het huidige eerste elftal al in een eerder stadium vastgelegd. Ook ligt het voor de hand dat Robben en Jongsma in 2001/2002 bij het eerste elftal zullen worden ingedeeld.

Als twintigste speler is de IJslander Johannes Hardarsson aangetrokken. Hij speelt de eerste helft van dit jaar voor MVV. Verder heeft Groningen interesse in Sjaak Polak, die aan het eind van dit seizoen transfervrij kan vertrekken bij Excelsior.