FC Groningen A1 stoot Vitesse uit beker

De oudste jeugd van Groningen heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd door in de achtste finales van de beker te winnen van Vitesse A1.

In de kwartfinales treft Groningen één van de volgende clubs: Ajax A2, PSV A1, FC Utrecht A1, Heracles Almelo A1, FC Volendam A1, winnaar Feyenoord A1-FC Twente A1, winnaar SC Heerenveen A1-AZ A1.Sergio van Dijk scoorde de gelijkmaker, David Eshuis bracht de FC aan de leiding en Rocky Korssen vergrootte de voorsprong (3-1). Ver in de blessuretijd bepaalde Eshuis de eindstand met zijn tweede treffer van de avond: 4-1.In de eerste helft kwamen de Arnhemmers op een 0-1 voorsprong. De FC wist twee levensgrote kansen niet te benutten. In het tweede bedrijf werd de stand binnen vijf minuten omgebogen in een 3-1 voorsprong van FC Groningen A1.