Sport

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Na drie nederlagen op rij hoopt FC Groningen deze negatieve reeks te doorbreken om zicht te blijven houden op de achtste plek. Een positie die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Er zijn nog vier speelrondes in de Eredivisie. De FC speelt zondagavond in Waalwijk tegen RKC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

De concurrentie om plek acht is door de uitslagen van de afgelopen periode alleen maar toegenomen. Zes ploegen gaan het met elkaar uitvechten. FC Groningen heeft voorlopig nog de beste papieren en heeft plek acht in handen, maar de marge ten opzichte van bijvoorbeeld nummer negen Go Ahead Eagles is slechts twee doelpunten. De boodschap voor trainer Danny Buijs en zijn mannen is daarom duidelijk; punten pakken.

Dat gaat mogelijk gebeuren met een defensiever ingestelde ploeg dan de laatste weken. Afgelopen weekend kwam het vooruit verdedigen tegen Heracles Almelo niet uit de verf. Vooral op het middenveld schoot FC Groningen tekort. RKC Waalwijk is de nummer vijftien en nog volop verwikkeld in de degradatiestrijd. Groningen kan de borst derhalve natmaken tegen een ploeg waarvan de statistieken historisch gezien in het nadeel zijn.

Zondagavond om 20.00 uur staat de 23e ontmoeting op het hoogste niveau op het programma. Tot nu toe wist FC Groningen vier keer te winnen, negen keer eindigde het gelijk en negen keer ging de Trots van het Noorden met nul punten terug in de bus. De laatste zege dateert van 30 december 2006. Het werd toen 2-0 via treffers van Koen van de Laak en Erik Nevland.