Sport

FC Groningen bereikt mijlpaal van vijftig punten

De wedstrijd tussen FC Groningen en AZ viel tegen, maar de 0-0 leverde de FC wel het vijftigste punt van het seizoen op en definitieve plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. Een mooie mijlpaal en een onderstreping van een prima seizoen. De laatste weken zat de klad er wel een beetje in, maar met nog één speelronde te gaan kan FC Groningen nog altijd zesde worden.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

FC Groningen stond zelf lang op de zesde plaats, maar verloor die positie een paar weken geleden aan FC Utrecht vanwege mindere resultaten. Het verschil op de ranglijst is nu twee punten. Utrecht sluit het reguliere seizoen af met een thuisduel tegen PSV en de ploeg van trainer Danny Buijs mag nog op visite bij PEC Zwolle. Voor de blauwvingers staat niks meer op het spel.

Voor FC Groningen dus wel, want zesde worden betekent thuisvoordeel in de play-offs om Europees voetbal. Vanaf volgend seizoen de Europese Conference Cup. Vanwege de volle kalender gaan de play-offs in tegenstelling tot andere jaren iedere ronde steeds over één wedstrijd. Ondanks dat er geen publiek is lijkt thuisspelen dan toch prettiger. Zoals het nu is speelt Groningen woensdagavond 19 mei in Utrecht.

Tegen AZ kreeg FC Groningen een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen bleven uit. Ahmed El Messaoudi schoot over na een goede actie van Mo El Hankouri. Teun Koopmeiners kreeg na een kwartiertje de beste kans. Zijn schot ging via paal en lat weer het veld in. Arjen Robben kwam acht minuten voor tijd binnen de lijnen. De Bedumer wordt richting de play-offs gespaard en zal ook in Zwolle niet spelen. Zondag de ontknoping omtrent wel of geen thuisvoordeel voor FC Groningen.