Sport

FC Groningen blijft maar verbazen

Het was na de promotie even afwachten hoe de rentree van FC Groningen in de Eredivisie zou gaan. Voorlopig gaat het verbazingwekkend goed. Getuige ook de 2-2 tegen Feyenoord in een kolkende Euroborg.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

Na de geweldige remonte in de Keuken Kampioendivisie met directe promotie als beloning leek een stap hoger zonder flinke versterkingen op voorhand moeilijk, maar de FC bewijst voorlopig het tegendeel. Op maar een paar posities is het elftal van trainer Dick Lukkien aangepast met een ongewijzigde manier van spelen. Hoog druk zetten en van de eerste tot de laatste seconde als een orkaan over het veld gaan.

De niet aflatende hoeveelheid energie die de spelers op het veld leggen is tot nu toe de formule om succesvol te zijn. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat de Trots van het Noorden fier op de vierde plaats en is ook na het spectaculaire gelijkspel tegen Feyenoord nog altijd ongeslagen. Ruim 22.500 aanwezigen zagen dat hun favorieten er na een 2-0 achterstand voor bleven gaan. De afloop was als in een droom. Die in de slotfase werkelijkheid werd door invaller Brynjólfur Willumsson.

FC Groningen bleef er vol voor gaan en werd daarvoor beloond. Eerst met een draaiend schot in de verre hoek negen minuten voor tijd en in de laatste minuut kopte de IJslander, na een schitterende voorzet van Finn Stam, tussen een paar tegenstanders koeltjes de verre hoek in. Met een enorme extase tot gevolg. Weer een testcase met goed gevolg afgerond. FC Groningen leeft weer als nooit te voren.

En ondanks dat de competitie nog maar vijf speelronden onderweg is lijkt het er meer en meer op dat Groningen moeilijk te kraken is als de elf het wekelijks op kunnen blijven brengen om strijdlustig en enthousiast te zijn. De volgende halte in deze challenge is komende zondag. Dan staat in Friesland de Derby van het Noorden tegen nummer dertien sc Heerenveen op de rol.