Sport

FC Groningen blijft ondanks puntverlies in top eredivisie

Met vier punten uit acht wedstrijden blijft FC Groningen ongeslagen en kan spreken van een prima competitiestart. Ondanks het misschien onverwachte puntverlies op bezoek bij Almere City. Groningen kwam niet verder dan 1-1.


Leestijd: 1 minuut

Foto | website FC Groningen
Foto | website FC Groningen

Het was aanvoerder Leandro Bacuna zelf die in de 67e minuut de in de beginfase opgelopen achterstand repareerde door een voorzet van Marvin Peersman van dichtbij binnen te knikken. FC Groningen begon veel te slap en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd middels een vroeg doelpunt tegen. Ondanks 78 procent balbezit slaagde de FC er niet in substantieel kansen te creëren.

Daardoor moest de ploeg van trainer Dick Lukkien genoegen nemen met een puntendeling. Op voorhand werd meer verwacht, maar Almere had zich na drie nederlagen organisatorisch zeer goed gepositioneerd om een dikke zeperd zoals vorig weekend tegen PSV, 7-1 verlies te voorkomen. Als de competitie verder onder weg is blijft wat de 1-1 waard is. Almere was vorige week actief op de transfermarkt en doet er alles aan om snel bij de onderste plaatsen weg te komen.

De nieuwste aanwinst van FC Groningen, aanvoerder Stije Resink van Almere City, zat nog op de tribune en de vraag is of hij over twee weken in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in de basis staat? Zowel Tika de Jonge als Johan Hove presteren op het middenveld naar behoren en komen niet onmiddellijk voor vervanging in aanmerking. Aan de andere kant geldt dat Groningen naar verluidt een miljoen euro heeft betaald. Dat heeft de club uiteraard niet uitgegeven voor een bankzitter.

Komend weekend is een interlandweekend waardoor FC Groningen pas over twee weken weer in actie komt. In de komende vijf speelronden kan Groningen de borst natmaken met Feyenoord thuis, sc Heerenveen uit, Go Ahead Eagles thuis, Ajax uit en FC Utrecht thuis. Na die reeks is wel duidelijk waar de FC staat. Feit is dat de eerste acht punten binnen zijn.