Sport

FC Groningen deelt rugnummers voor nieuwe seizoen uit

Liefst dertig spelers in de selectie voor het nieuwe seizoen 2022/2023 van FC Groningen hebben een rugnummer gekregen. De verwachting is dat de spelersgroep nog wel wat kleiner wordt richting de aftrap van de eerste speelronde begin augustus. Voorlopig heeft de nieuwe trainer Frank Wormuth het nodige te kiezen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen deelt rugnummers voor nieuwe seizoen uit
FC Groningen deelt rugnummers voor nieuwe seizoen uit

Nieuweling Joey Pelupessy gaat spelen met rugnummer vier, terwijl een andere nieuwkomer Ragnar Oratmangoen gekozen heeft voor het rugnummer 34. Verdediger Liam van Gelderen krijgt rugnummer 19 en Nordin Musampa loopt ronde met nummer 24. Doelman Michael Verrips heeft rugnummer 20 gekregen. Van de selectiespelers die vorig seizoen al aanwezig waren wijzigen Marin Sverko en Paulos Abraham van rugnummer. Sverko heeft rugnummer 3 gekregen, terwijl Abraham gaat spelen met nummer 11.

Zes spelers die vorig jaar verhuurd waren zijn voorlopig weer in Groningen neergestreken. Wessel Dammers (17), Ramon Pascal Lundqvist (22), Joel van Kaam (28) en Patrick Joosten (37) die terugkeren van een verhuurperiode hebben een ander rugnummer toegewezen gekregen. Kian Slor (23) en Sam Schreck (30) houden met hetzelfde nummer als voor hun verhuurperiode.

Komende vrijdag zijn de rugnummers voor het eerst te bewonderen tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen tegen zaterdagderdeklasser SC Loppersum. De aftrap is in Loppersum om 19.30 uur.