Sport

FC Groningen gaat er nog een keer vol voor

Het net rond FC Groningen sluit zich steeds meer. Iedere week een kans minder om punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Afgelopen weekend verliep de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard middels een 3-1 nederlaag teleurstellend. De concurrentie pakt wel punten en zo is het steeds moelijker om nog ergens een geitenpaadje te vinden om aan de gang naar de Eerste Divisie te ontkomen.


Leestijd: 2 minuten

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Nog zeven kansen zijn er over, waarvan er naar verwachting zeker vier à vijf met drie punten verzilverd moeten worden om kans te maken op handhaving. Het lijkt een schier onmogelijke opgave in de wetenschap dat de afgelopen bijna 35 competitieduels slechts vier keer de volle buit opleverde. Vrijdagavond is nummer zeven FC Utrecht te gast in de Euroborg. Het is onrustig in de Domstad, omdat de resultaten tegenvallen. Net als FC Groningen werd Utrecht in de beker ook uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg.

De kunst voor FC Groningen is om een keer scherp te beginnen aan een wedstrijd. Afgelopen zondag ging het binnen vijf minuten al weer mis. Met weinig zelfvertrouwen is een vroege achterstand het ergste wat je als ploeg dan kan overkomen. Daar waar in de media volop gespeculeerd is om als laatste redmiddel een andere trainer voor de groep te zetten en Dennis van der Ree te ontslaan is dat niet gebeurd. Directeur Wouter Gudde heeft vertrouwen dat het in de huidige setting nog goed kan komen.

In de opstelling gaan ten opzichte van zondag weer de nodige wijzigingen plaatsvinden. Thijmen Blokzijl ontbreekt door een enkelblessure noodgedwongen de komende periode. Elvis Manu lijkt op de bank te gaan beginnen. Het rendement van de druistige aanvaller is te laag. Isak Määttä krijgt weer een kans aan de linkerkant. Ook Mads Bech Sørensen ontbreekt. De winteraanwinst brak al snel een onderarm en heeft nu hamstringklachten.

De statistieken zijn in het voordeel van FC Groningen. Van de voorgaande 43 ontmoetingen in de Eredivisie won Groninger achttien keer. Het eindigde zestien keer in een puntendeling en negen keer ging FC Utrecht met de volle winst aan de haal. De laatste thuiszege dateert van 27 augustus 2017. Een 2-1 zege. Django Warmerdam en Jesper Drost zorgen destijds voor de treffers. De laatste twee edities eindigden in 0-0. De aftrap is om 20.00 uur.