Sport

FC Groningen gaat naast Diemers vissen

De inmiddels weken durende soap rondom Mark Diemers en FC Groningen lijkt niet goed af te lopen voor de Trots van het Noorden. Diverse media maken melding van een overgang naar Feyenoord. FC Groningen en Fortuna Sittard zijn al lang akkoord en met Diemers is een mondelinge overeenkomst. Het principe-akkoord loopt vandaag af.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Normaal komt het einde van een overeenkomst niet in het geding, omdat het afronden van een deal nooit zo lang duurt. Het geeft aan dat deze transfer heel veel tijd in beslag heeft genomen. Vaak als de punt bij de paal komt dan wint de meest kapitaalkrachtige in de voetbalwereld. In dit geval Feyenoord. Diemers kan al een tijdje zijn handtekening onder een drie-jarige verbintenis zetten, maar het kwam er maar niet van. 

Feyenoord kwam op de lijn. Diemers sprak met trainer Dick Advocaat en de middenvelder was om. De 26-jarige middenvelder kan meer verdienen en Fortuna heeft een hogere transfersom kunnen bedingen. En zo vist FC Groningen achter het net. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is er een paar maanden mee bezig geweest, maar voor niks. De zaak bleek te ingewikkeld. Diemers had recht op een doorverkooppercentage bij verkoop. Hetgeen pas in een laat stadium van het proces aan het licht kwam.