Sport

FC Groningen heeft het lek nog niet boven na 1-1 bij Sparta

Een in de tweede helft ploeterend FC Groningen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eindstand stond voor rust al op het scorebord. Cyril Ngonge opende na een half uurtje de score. Amper vijf minuten later was het alweer gelijk.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Door de puntendeling blijft de FC in de onderste regionen van de Eredivisie vertoeven. Plek zestien is na negen speelronden het verdict. Met zeven punten. Een overwinning had de situatie uiteraard iets rooskleuriger gemaakt. Helemaal omdat Sparta evenveel punten heeft. Trainer Danny Buijs was na afloop duidelijk in zijn betoog.

Hij is van mening dat zijn ploeg hem in de tweede helft in de steek liet. Voor het eerst in de ruim drie jaar dat hij trainer is bij FC Groningen zag hij geen team. In de tweede helft kreeg Sparta de beste kansen en had Groningen weinig in te brengen. Het had anders kunnen aflopen als Jorgen Strand Larsen kort voor de pauze iets meer geluk had gehad met een kopbal van dichtbij. Een wereldredding van doelman Okoye voorkwam een doelpunt.

Na rust kostte het heel veel moeite om fatsoenlijk de bal in de ploeg te houden. Van beide kanten overigens, maar dat hielp niet om met meer vertrouwen te spelen. Zo lukt het vooralsnog niet om de ploeg op de rails te krijgen. De meeste last-minute aankopen hebben nog onvoldoende aangetoond echte aanwinsten ze zijn.

En het lijkt erop dat Azor Matusiwa node gemist wordt. De verdedigende middenvelder was belangrijk in de totale organisatie en het cement in het elftal. Zijn vervanger Laros Duarte is een ander type speler. Het is aan de technische staf om komende week de ploeg verder op de rit te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen AZ komende zondag.