Sport

FC Groningen ijs en wederdienende zondag thuis tegen Feyenoord

Als de weersomstandigheden het toelaten speelt FC Groningen zondagmiddag in de eigen Euroborg de topper tegen Feyenoord. De clash tussen de nummers zes en vier van de Eredivisie. Bij winst kan Groningen de Rotterdammers bijna achterhalen op de ranglijst. Het verschil is dan nog één punt.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

De Trots van het Noorden is op sneeuwval voorbereid en heeft alle vrijwilligers die kunnen helpen om het veld sneeuwvrij te maken mocht het nodig zijn al in de startblokken staan. De vraag is wel als in Groningen de hoeveelheid sneeuw gaat vallen die volgens diverse weermodellen verwacht wordt of voetballen dan wel mogelijk is. De aftrap is om 14.30 uur. Afwachten dus.

FC Groningen contracteerde afgelopen week het Zweedse talent Paulos Abraham en de aanvaller is speelgerechtigd. Het is nog onduidelijk of de 18-jarige gaat spelen. De ploeg van trainer Danny Buijs kan vrijuit spelen. Bij een eventuele nederlaag blijft de FC gewoon zesde. De marge met nummer zeven FC Twente is vier punten.

Het wordt de 42e ontmoeting op het hoogste niveau in Groningen en de balans in de voorgaande veertig ontmoetingen is precies in evenwicht. FC Groningen won veertien keer en leed evenzovele keren een nederlaag. Dertien keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste zege dateert van 17 februari 2019. Door een doelpunt van Sven van Beek werd het 1-0. Vorig seizoen werd het 1-1. Samir Memisevic scoorde uit een strafschop.