Sport

FC Groningen in mineur met twee keer rood, staken wedstrijd en nederlaag

Het was een bizarre avond in de Euroborg. FC Groningen speelde ruim een helft met negen man, direct na rust werd de wedstrijd ruim twintig minuten stilgelegd en na negentig minuten was er een 1-0 nederlaag tegen Vitesse. Mike te Wierik en Daniël van Kaam kregen rood en de tijdelijke staking kwam doordat Vitesse doelman Markus Schubert net voor het begin van de tweede helft een glas bier tegen zijn hoofd kreeg.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het wrange was dat FC Groningen tot de eerste rode van Te Wierik in de 36e minuut prima voetbalde en er alles aan deed  om op voorsprong te komen. Cyril Ngonge kreeg prima mogelijkheden en ook Jorgen Strand Larsen liet zich gelden. De rode prent van Te Wierik was ook nog eens twijfelachtig en werd door arbiter Lindhout gegeven op basis van een VAR beslissing. De centrale verdediger gleed uit en raakte Openda.

In de extra tijd van de eerste helft ging het helemaal mis. Eerst scoorde Yann Gboho uit een scrimmage en twee minuten later stond de FC met negen man. Van Kaam tikte de bal met de hand naar doelman Leeuwenburgh. Geen twijfel over rood. Toen doelman Schubert zijn doel opzocht na de rust vlogen de bierglazen vanaf de Noordtribune naar hem toe. Eentje trof vol zijn hoofd. Lindhout stuurde iedereen naar binnen en Algemeen directeur Wouter Gudde en trainer Danny Buijs spraken de supporters toe.

Vervolgens lukte het vijf streakers om het veld op te komen. Nadat alles en iedereen weer wat tot rust was gekomen schoot het curieuze duel weer in gang. De thuisploeg deed er alles aan, maar een verliespartij kon niet voorkomen worden. Met vijf punten uit zes duels is de competitiestart mislukt. Vanaf plek veertien gaat de FC zaterdag op bezoek bij landskampioen en de koploper van de Eredivisie Ajax.