Sport

FC Groningen in uitverkochte Euroborg tegen Ajax

Na een interlandperiode mag FC Groningen weer de wei in. En niet tegen zomaar een tegenstander. De thuiswedstrijd van het seizoen staat op het programma. Koploper Ajax komt naar Groningen. Overigens op het ongewone tijdstip van 16.30 uur. De Euroborg is uitverkocht.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Dat is lang geleden en het is de vraag of daadwerkelijk ieder stoeltje bezet is. Mensen blijven toch steeds gemakkelijker thuis doordat het voetbal live op ESPN wordt aangeboden. En gezien de koude weersomstandigheden en de verkeersproblemen vanwege de aanpak van de ringweg zou het zomaar kunnen dat een groep supporters niet komt. En 16.30 uur is voor mensen die zelf op zaterdag voetballen geen haalbare kaart.

Het affiche is in ieder geval niets mis mee. FC Groningen is in de winning mood en heeft de achtste positie na de 3-1 zege in Utrecht twee weken geleden voorlopig goed in handen. De FC heeft 36 punten. SC Cambuur en NEC hebben respectievelijk drie en vier punten minder en zitten op het vinkentouw. Het is voor de ploeg van trainer Danny Buijs zaak om punten te blijven halen, maar dat zal tegen Ajax niet meevallen.

Al hoewel Ajax de laatste weken in de competitie opvallend gemakkelijk doelpunten tegen krijgt. Van de dertien tegentreffers incasseerde de regerend landskampioen zes stuks in maart. FC Groningen pakte sinds de winterstop zeventien punten en is met drie zeges en twee remises al vijf wedstrijden ongeslagen.

Van de 42 ontmoetingen op het hoogste niveau in eigen huis wist FC Groningen negen keer te winnen. Het werd zes keer gelijk en Ajax zegevierde 26 keer. De laatste twee thuisontmoetingen wist FC Groningen te winnen. Op 4 oktober 2020 eindigde het in 1-0 dankzij een doelpunt van Remco Balk net na rust. Op 26 januari ook in 2020 werd het 2-1. Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist scoorden toen voor Groningen.