Sport

FC Groningen kruist voor het eerst de degens met Almere City

Nog nooit speelden FC Groningen en Almere City in competitieverband tegen elkaar. Zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur beleven beide ploegen de primeur in het Yanmar Stadion in Almere. Op voorhand is FC Groningen duidelijk de favoriet.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen
Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

Trainer Dick Lukkien is met zijn selectie meer dan uitstekend begonnen aan de rentree op het hoogste niveau. Zeven punten uit drie duels zijn klinkende cijfers en om daar zaterdag bij aan te knopen is het zaak om de wedstrijd in Almere zeer serieus tegemoet te treden. Almere City was vorig seizoen een verrassing als promovendus en speelde thuis onder leiding van de vertrokken trainer Alex Pastoor vaak verrassend sterk en pakte op die manier veel punten.

Hedwiges Maduro nam het over en wil graag aanvallender spelen, maar dat leidt voorlopig tot niks. Nul punten met de 7-1 thuisnederlaag tegen kampioen PSV als voorlopig dieptepunt. In Almere is het al alarmfase één en is het zaak om tegen FC Groningen de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Pikant is dat RTV Noord donderdag meldde dat de 21-jarige middenvelder Stije Resink van de Almeerders een meerjarig contract bij de FC gaat tekenen als vervanger van de vertrokken Laros Duarte.

FC Groningen heeft dit nog niet bevestigd. Bij Almere zijn de in de slotweek van de transferwindow druk op de spelersmarkt en trok diverse spelers aan. Waaronder oud-FC Groningen speler Damil Dankerlui. De verdediger speelde recent in Griekenland. De vraag is of de nieuwelingen ook direct een verbetering zijn en in staat zijn om zich te revancheren voor de zware verliespartij afgelopen weekend.

Feit is dat het zelfvertrouwen bij FC Groningen verreweg het grootst is en kijkend naar de praktijk zijn de groenwitten veruit favoriet om de drie punten mee te nemen. Het lijkt erop dat iedereen fit is en Lukkien zal vermoedelijk dezelfde elf spelers het veld insturen als afgelopen zondag toen AZ in de Euroborg op 0-0 gehouden werd.