Sport

FC Groningen laat kans op aansluiting naar boven wederom liggen

Het was een hele zure gelijkmaker voor FC Groningen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De FC verdedigde lang een 1-0 voorsprong in Zwolle en zag het in de vijfde minuut van de extra tijd alsnog 1-1 worden. Daarmee ging wederom een kans om aansluiting te krijgen richting het linkerrijtje om zeep.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

FC Groningen blijft tiende in de Eredivisie met 26 punten uit 23 duels. Vijf minder dan nummer acht NEC. De positie die mogelijk aan het eind van het seizoen recht geeft op een plekje in de voorronde van de Conference League. Februari had op voorhand de oogstmaand moeten worden op basis van de kwaliteit van de tegenstanders. Met thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard en Willem II plus een uitbeurt in Zwolle.

Die reeks zou in theorie veel punten op kunnen leveren, maar de praktijk is dat de ploeg van trainer Danny Buijs van de negen te behalen punten al vijf heeft prijsgegeven. In Zwolle was het absolute hoogtepunt van de middag het doelpunt van Laros Duarte. De middenvelder schoot tien minuten voor rust een vrije trap onberispelijk in de linkerbovenhoek. Een zeldzaam hoogtepunt op een door de weersomstandigheden overigens zwaar bespeelbaar veld.

Het had ook anders kunnen lopen als niet voor de derde keer dit seizoen een treffer van Michael de Leeuw was afgekeurd. Het gebeurde vijf minuten na rust. De Leeuw kon er niks aan doen. In hetzelfde moment trok Jørgen Strand Larsen aan het shirt van zijn tegenstander en dat werd waargenomen. Groningen trok zich, voor het eerst sinds tijden weer gesteund door een vol uitvak, terug en riep de ellende feitelijk over zich af.

Zwolle ging gesteund door het weer aanwezige thuispubliek vol op de aanval en via een rake kopbal van Nakayama uit een corner kreeg FC Groningen het deksel op de neus. Komende zaterdag een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen nummer vijftien Willem II.