Sport

FC Groningen legt talent Wouter Prins vast tot medio 2027

Wouter Prins heeft bij FC Groningen een contract getekend tot medio 2027. De verdediger uit de eigen opleiding debuteerde eerder dit seizoen in het eerste elftal en stond de afgelopen vijf wedstrijden in de basis. Prins begon met voetballen bij VV Bellingwolde en kwam in 2015 bij FC Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Prins is geboren op 6 februari 2004 en kwam via Bellingwolde, VV Noordster en VV Hoogezand in de zomer van 2015 binnen bij C Groningen onder-12. De verdediger doorliep alle jeugdlichtingen en mocht in de voorbereiding van het huidige seizoen al meedoen in oefenduels van de eerste selectie. Prins debuteerde op 20 oktober 2023 in de uitwedstrijd tegen De Graafschap als invaller.

Sindsdien is Prins niet meer weg te denken uit de basisopstelling van hoofdtrainer Dick Lukkien. De vleugelverdediger tekende zijn eerste profcontract in de Euroborg. ‘Dit is een moment waar je als kleine jongen heel lang van droomt en dan is het moment ineens daar. Het is mooi om te delen met mijn ouders, broers, opa en oma en vrienden. Hun glimlach bij het tekenmoment betekent echt veel voor me. Dit is een mooie beloning voor hard werken, voor mezelf en zeker ook voor mijn familie.’

Prins kreeg in zijn periode bij FC Groningen onder 17 jaar te maken met een langdurige knieblessure waarschijnlijk als gevolg van groei. ‘Toen heb ik wel eens getwijfeld, maar ben ik toch doorgegaan. Het is de droom die me overeind hield.’ (Foto: website FC Groningen)