Het tekort is voor 1,3 miljoen euro gedekt door het behaalde positieve transferresultaat. Rekening houdende met de belastingeffecten (1 miljoen euro) resteerde een verlies van drie miljoen euro dat is aangezuiverd uit het eigen vermogen, dat per 30 juni 2024 8,8 miljoen euro bedraagt.
De effecten van een jaar in de Eerste Divisie waren duidelijk voelbaar zo meldt de club. De opbrengsten van televisiegelden daalden met drie miljoen en het ombouwen van de selectie drukte zwaar op de begroting. Dat FC Groningen de totale financiële schade wist te beperken kwam door de goede sportieve prestaties in de Keuken Kampioen Divisie en het TOTO KNVB-bekertoernooi én de massale steun en loyaliteit van de supporters en sponsors. Hierdoor waren de opbrengsten uit ticketing, sponsoring, merchandise en horeca-activiteiten aanzienlijk hoger dan voorzien.
Het negatieve bedrijfsresultaat werd gedekt door positieve transferopbrengsten door de verkoop van Radinio Balker (naar Huddersfield Town), Tomas Suslov (Hellas Verona) en Marin Sverko (Venezia FC) en de doorverkoop van de voormalige spelers Azor Matusiwa van Stade Reims naar Stade Rennes en Cyril Ngonge van Hellas Verona naar Napoli. In totaal leverde dit een transferopbrengst van 6,4 miljoen euro op. Daar staat een afschrijving en afwaardering op de transferwaarde van de selectie van in totaal 5,1 miljoen euro tegenover, waardoor een netto transferresultaat resulteerde van 1,3 miljoen euro.
FC Groningen zegt het komende seizoen vanwege de promotie naar de Eredivisie weer te gaan werken met een begroting met een netto omzet van 23 miljoen euro en een kleiner negatief bedrijfsresultaat van 2 miljoen euro. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit negatieve bedrijfsresultaat voor een (groot) deel worden gedekt met positieve transferresultaten. Daarmee ligt het financiële risicoprofiel binnen de begroting weer op het niveau van vóór de degradatie.