Sport

FC Groningen met verrassende nederlaag onder de kerstboom

FC Groningen is al weken schier onklopbaar. In de afgelopen tien wedstrijden werd alleen uit bij Feyenoord verloren. Het lag daarom niet in de lijn der verwachtingen dat Heracles Almelo er woensdagavond in de Euroborg met de punten vandoor zou gaan, maar het gebeurde wel. De FC verloor met 1-0 door een doelpunt in het slotkwartier.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Door de nederlaag van Vitesse bij AZ had de ploeg van trainer Danny Buijs de Arnhemmers kunnen achterhalen op de ranglijst. Nu resteert een knappe zesde plaats in de Eredivisie met 26 punten uit 14 duels. Een groot probleem was de ondergrond. Het had de hele dag geregend waardoor het veld enorm zwaar geworden was en het veel energie kostte om er voetballend wat van te maken.

Buijs noemde het na afloop een draak van een wedstrijd. Afgelopen zaterdag wist Groningen in Rotterdam tegen Sparta drie keer te scoren. Dat had deels te maken met het open karakter van dat duel. Beide ploegen wilden voetballen. Heracles kwam vooral voor een resultaat, omdat de ploeg van trainer Frank Wormuth de punten zeer goed kon gebruiken gezien de dertiende plaats op de ranglijst.

Door de verdedigende aanpak was het voor de thuisploeg ingewikkeld om er regelmatig doorheen te breken. Via El Hankouri en El Messaoudi met een grote kopkans waren er voor rust een paar mogelijkheden. In de tweede helft werd het nog een tikje minder. In de 78e minuut ging het mis. FC Groningen lette niet op en een steekpass belandde voor de voeten van invaller Adrián Szőke. De invaller uit Servië schakelde de uitkomende doelman Sergio Padt uit met een boogbal.

Vervolgens probeerde FC Groningen het nog in een alles of niets poging, maar dat leverde niets meer op. Na een korte winterstop hervat de Trots van het Noorden de competitie op zaterdag 9 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.