Sport

FC Groningen krijgt volgende kans bij hekkensluiter

Een nieuwe kans voor FC Groningen om dichterbij de fel begeerde achtste plaats in de Eredivisie te komen. De positie die mogelijk aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Conference League. Groningen speelt zondag tegen hekkensluiter PEC Zwolle.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

FC Groningen moet nog een nadelige marge van vijf punten wegwerken richting plek acht. De FC staat tiende en heeft 25 punten. Nummer acht NEC heeft evenals nummer negen SC Cambuur dertig punten. De ploeg van trainer Danny Buijs liet in de drang naar boven afgelopen weekend een dikke kans liggen door in de eigen Euroborg met 1-0 te verliezen van Fortuna Sittard.

De term hekkensluiter is in dit verband wel misleidend. Het heeft een negatieve klank, maar dat geldt momenteel niet voor Zwolle. Onder leiding van de in november aangestelde nieuwe trainer Dick Schreuder is het gaan draaien bij de blauwvingers. PEC Zwolle is na de winterstop ongeslagen en pakte tien punten in vier duels. Afgelopen zondag moest Cambuur er in Leeuwarden met 4-3 aan geloven. FC Groningen pakte in 2022 tot nu toe zes punten en is dus gewaarschuwd.

De statistieken zijn in het voordeel van FC Groningen. Het is de achttiende ontmoeting op het hoogste niveau in Zwolle. De Trots van het Noorden won tien keer, speelde twee keer gelijk en verloor zeven keer. De laatste vier bezoeken aan PEC leverden louter nederlagen op. Twee keer 1-0 en twee keer 3-2. Op 26 november 2016 won FC Groningen voor het laatst. Dankzij doelpunten van Simon Tibbling, Tom van Weert, Albert Rusnák en Mimoun Mahi werd het 0-4. Een uitslag die Groningen zondag prima zou passen.