Sport

FC Groningen op jacht naar goed resultaat tegen FC Utrecht

Na een interlandperiode komt FC Groningen dit weekend weer in actie. In de eigen Euroborg is FC Utrecht zondagmiddag vanaf 14.30 uur de tegenstander. Na drie nederlagen op rij is het hoog tijd om weer eens punten te halen.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Na een uitstekende rentree in de Eredivisie is de ploeg van trainer Dick Lukkien inmiddels terechtgekomen in het rechterrijtje; elfde met negen punten uit acht duels. Om niet verder weg te zakken zouden drie punten tegen FC Utrecht zeer welkom zijn. Maar dat zal tegen de nog ongeslagen nummer twee niet meevallen.

Onder leiding van de begin september 2023 in Utrecht begonnen Ron Jans is de formatie uit de Domstad vanuit de onderste regionen in de Eredivisie aan een opmars begonnen. Spectaculair is het allemaal niet, maar vechtmachine Utrecht blijkt heel moeilijk te verslaan. FC Groningen zal derhalve van goede huize moeten komen om tot een resultaat te komen.

De technische staf heeft in ieder geval weer de beschikking over Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson, die een schorsing van twee wedstrijden uitzaten. Normaal gesproken komt Peersman terug in de basis als vervanger van Thijmen Blokzijl, die niet onomstreden is. Grote vraag is of Lukkien voorin ook een wijziging doorvoert. Zowel Thom van Bergen als Romano Postema scoren moeilijk. Dat gegeven wreekt zich de laatste weken. Wellicht komt Willumsson langzaam in beeld voor de basis.

Utrecht won zes keer, steeds met één doelpunt verschil overigens, en speelde uit tegen Heerenveen één keer gelijk. Daarnaast waren er op vreemde bodem 2-1 zeges bij NAC Breda en AZ. Op het hoogste niveau troffen beide ploegen elkaar tot nu toe 44 keer. Groningen won 18 keer, speelde 16 keer gelijk en trok tien keer aan het kortste eind. De laatste zege dateert van 27 augustus 2017. Via treffers van Django Warmerdam en Jesper Drost won FC Groningen met 2-1.